Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

De perfecte outfit voor een chique diner

outfit-voor-chique-diner

Ga jij naar een chique diner? Dan heb je een bijpassende outfit nodig! Voordat je meteen de stad in gaat om een outfit te scoren, is het slim om na te gaan wat voor soort restaurant het is. Het kan namelijk goed zijn dat het restaurant een formele sfeer heeft, waar uiteraard een nettere outfit bij hoort. In deze blog houden we rekening met zowel een informele als formele outfit.

Dames outfit

Het eerste wat wij kunnen zeggen is: ga voor een jurk. Een jurk kan zowel in een formele als informele sfeer, het is echter maar net hoe en welke kleur je draagt. Wanneer je naar een formele gelegenheid gaat, kies dan een zwarte strakke jurk uit. Zwart staat voor kracht en elegantie, waardoor dit perfect is! Daarnaast zie je geen vlekken op zwart, waardoor je je niet druk hoeft te maken om vlekken van eten of drinken. Voor een informele gelegenheid zou je bijvoorbeeld een lossere jurk in het blauw kunnen dragen.

Mannen outfit

Mannen, draag in ieder geval een net bloesje. Een chique diner heet niet voor niks een chique diner. Is het een informeel restaurant, dan kun je bijvoorbeeld voor de combinatie spijkerbroek met blouse gaan. Is het een formele setting, dan raden wij aan om ook bijpassende schoenen, een nette pantalon en eventueel een colbert aan te doen. De kleur die altijd kan is blauw of wit. Dit straalt rust en zelfverzekerdheid uit!

Accessoires

Met alleen kleding zijn we er natuurlijk niet. Wist jij dat sieraden pas echt jouw stijl bepalen! Zorg daarom dat je niet te opvallende sieraden draagt. Voor zowel dames als heren raden wij aan om eens goed te kijken naar bijpassende sieraden, zodat jij niet onder doet met het diner!