Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

Hoe ga jij het liefst gekleed? Alledaags gemakkelijk of net iets meer?

herenmode grote maten

Nee, dit stukje gaat niet over de laatste trends op modegebied. Al zal een modeliefhebber het ook interesseren. Want zelden is meedoen met de laatste mode goedkoop en gemakkelijk. Wie er goed op wil staan gebruikt zijn kleding om een boodschap uit te zenden. Kijk, dit is wie ik ben of wie ik wil zijn. En smaken verschillen. Fijn, anders zou het een saaie boel worden. Maar er zijn wel enkele basisregels die je kunt toepassen om goed voor de dag te komen. Hier komen ze. Zorg dat je er zelf fris en verzorgd uitziet. Een verzorgd kapsel en een eventuele baard zijn een goede start. Moeilijke make-up is een keuze maar is geen must. Verder moet je kleding schoon zijn, ongekreukt en goed passen. Een  overhemd extra lang staat mooi voor mannen met een grote lengtemaat. Combinaties van kledingstukken en kleuren kunnen lelijk uitpakken of zijn ze juist een teken van een creatieve geest? Zeg het maar. Hier komen we bij het feit dat er over smaak niet te twisten valt.

Aangepast aan de omstandigheden 

Het voelt nooit comfortabel als je overdressed of underdressed bent. Te veel of te weinig voelt ongemakkelijk. Dat kan gaan over stijl maar ook over de omstandigheden. Kies de juiste kleding bij het weer en de temperatuur om je relaxed te voelen. Niet te warm of te koud gekleed. Eigenlijk wil je niet meer met je kledingkeuze bezig zijn. Het moet gewoon kloppen met de omstandigheden. Of met de gelegenheid. Op een trouwerij draag je misschien graag een kostuum met daaronder een  overhemd extra lange mouw. Dan hoor je erbij en dat voelt fijn en onbezorgd. Vooral ook omdat het past en comfortabel zit. 

Stijl zegt iets over je persoonlijkheid

Een nonchalante look kan heel goed doordacht zijn. Het zegt vooral iets over hoe je gezien wilt worden. Welke uitstraling laat je zien? Creatief, modieus, casual of chic? Jouw keuze. Gewoon omdat er na de basisregels veel is om vrijuit te kiezen.