Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

Korset kopen: veel makkelijker dan vroeger

korset kopen

Zo’n twintig jaar geleden werkte ik als piepjonge verzorgende in een verzorgingstehuis. Leuk en afwisselend werk waar ik met plezier naar toe ging. Minder plezierig was dat in die tijd veel van de oudere dames die ik moest verzorgen korsetten droegen. En niet zomaar korsetten, maar stevige, oncomfortabele dingen die door mij met veel moeite werden aangetrokken. Het leek me dat de korsetten onnodig strak zaten waardoor de vrouw in kwestie soms nauwelijks kon ademhalen. Zeker in de zomer leek me een korset een ware marteling. Hoeveel steun ze wellicht ook gaven. Maar de meeste van mijn zorgvragers zwoeren erbij en dus was het elke ochtend een enorme klus om ze weer aan te trekken. Maar ik had natuurlijk ook een paar zorgvragers die hun korset vervloekten. Ze zaten te strak, het deed zeer, het was te warm. Kortom, weg met dat ding. Maar ja, dat had ook weer invloed op hun lichaamshouding en dat wilden ze ook weer niet. Nee, korsetten waren toen geen pretje. Hoe anders is dat nu. Nu is een korset kopen een stuk makkelijker en een korset dragen comfortabel.

Korset kopen: ruime keuze

Vroeger had je weinig of helemaal geen keus bij een korset kopen. Nu is dat heel anders. De keuze is enorm. Zo heb kun je een korset kopen die alleen de borsten ondersteund of eentje die juist de heupen of buik ondersteunt. Bovendien zijn de korsetten nu echt onzichtbaar onder de kleding en ook dat was vroeger niet het geval. De kleding moest toen vaak aangepast worden aan het korset. Het korset is nu een manier om je lichaam nog mooier uit te laten komen. En natuurlijk biedt het de nodige ondersteuning. Twee vliegen in een klap.

Voor alle maten

Een korset kopen hoeft voor niemand meer een probleem te zijn want korsetten zijn er in alle maten. Ook vrouwen met grote maten kunnen mooie en passende korsetten vinden die ondersteuning bieden waar het nodig is. Er zijn zelfs merken die goed rekening houden met het figuur van vrouwen met grote maten zodat het korset comfortabel blijft zitten en je er een hele dag op een prettige wijze steun aan hebt. En misschien ook niet heel onbelangrijk: de korsetten van vroeger zagen er echt niet uit. Ze waren wit of beige en dat was het wel. Dat is nu ook helemaal anders. De korsetten zijn modieus en hebben moderne kleuren. En dat is maar goed ook, want een korset kopen wordt zo een stuk makkelijker!