Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

De stijl van nu: urban chique

Sommigen vinden mode maar onzin, dure kleding die je veel goedkoper kunt krijgen. Voor andere mensen is mode een van de belangrijkste dingen in het leven. Een van de leukste en meest bekende films over deze tweedeling in hoe mensen mode zien is de film ‘The Devil Wears Prada’ In deze film zien we een jonge vrouw die totaal geen interesse heeft in mode een baan beginnen bij een beroemd mode magazine. Ze leert daar langzaam over het belang van mode maar ook hoe keihard de modewereld kan zijn. Aangezien wij op deze website natuurlijk liefhebbers zijn van mode zullen we het belang van mooie mode natuurlijk altijd verdedigen. 

Straatstijl en haute couture

Maar dat beteken niet mode voor ons alleen modieuze haute couture is. We bekijken en bespreken vele verschillende stijlen en ontwerpers. In dit artikel willen we het over een specifieke combinatie van stijl hebben, namelijk Urban chique. Zoals de naam al aangeeft is deze modestijl een combinatie van straat stijl en de meer luxe mode zoals bijvoorbeeld die voor gala’s, feesten en andere bijzondere gelegenheden. Er zijn verscheidene ontwerpers die zich in deze modestijl vinden. Een van de bekendste ontwerpers die deze modestijl heeft is de Spaanse ontwerper Balenciaga. Deze Spaanse ontwerper richtte in 1919 het modehuis op dat toen in San Sebastian gevestigd was. 

Balenciaga geschiedenis

Vanwege de Spaanse burgeroorlog verhuisde hij daarna naar Parijs. Ook hier had hij al snel grote successen en daarom besloot hij na de oorlog dat hij zijn modehuizen in Spanje ook weer kon heropenen. Al in het midden van de 20ste eeuw was de stijl van Balenciaga vernieuwend. En dit is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval. Zoals we al aangaven is hij een van de voornaamste ontwerpers die speelt met een balans tussen straatstijl en meer luxueuze stijl. Je ziet dit terug in de verschillende kledingstukken die hij ontwerpt, maar ook in de accessoires. 

Je kunt de sneakers die hij ontwerpt als man zowel dragen onder een luxe jasje of zelfs in pak maar ze gaan ook prima onder een spijkerbroek op een casual vrijdag. Wanneer het gaat over dameshandtassen kiest Balenciaga in zijn stijl vaak voor luxueus materiaal en uiterlijk maar gebruikt hij qua kleurpatroon en opschriften juist meer voor een straatstijl. Een ding is zeker. Balenciaga is al honderd jaar een van de voornaamste mode ontwerpers en tot de dag van vandaag kan hij altijd vernieuwend optreden.