Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

De beste daypack voor tijdens het backpacken!

Ooit dacht ik een goede daypack aan te schaffen. Hij voldeed aan al mijn eisen en was heel goed te betalen. De tweede reis die deze rugzak maakte was die naar China, waar hij ineens kapot ging. Resultaat: prikkend ijzer in mijn rug. De zoektocht naar een nieuwe, perfecte daypack begon. Maar waar let je nou op bij het aanschaffen van een nieuwe daypack?

De perfecte daypack, die heb je toch zo gevonden? Er is zoveel keuze! Dit maakt het lastig. Elke rugzak heeft zo zijn voor- en nadelen. Hieronder volgt een handig overzicht om jou te helpen bij de zoektocht naar een goede daypack.

Hoeveel liter?

Hoeveel liter je daypack moet zijn hangt echt heel erg af van wat je meeneemt in je daypack. Sommige daypacks zijn 10/15 liter en vooral bedoeld voor een kleine pocketcamera, een fles drinken en een portemonnee.

Ga je een meerdaagse trekking maken op reis? Dan is dat ook handig om mee te nemen in je keuze voor een daypack. Persoonlijk sleep ik op een trekking liever geen complete backpack mee en neem ik liever een kleine rugzak mee, met wat spullen die je nodig hebt voor een paar dagen. Handig als je dan voldoende ruimte in je daypack hebt voor wat kleding en andere nodige spullen. 25, 30 of 35 liter is dat perfect.

Wel of geen ventilerend rugpand?

Heel veel rugzakken hebben tegenwoordig een ventilerend rugpand. Dit heeft zeker voordelen, maar ook een groot nadeel; de ruimte in je rugzak wordt hierdoor echt veel beperkter. Bij het uitkiezen van een nieuwe rugzak moet je dan ook heel goed bedenken of je dat er voor over hebt. De tas hangt ook meer naar achteren, waardoor de tas zwaarder aanvoelt tijdens het dragen.

Een rugzak zonder ventilatie is bijvoorbeeld een Kipling tas of een Eastpak. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uit gaat!