Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

4 tips voor het vinden van de ideale trouwjurk

Bruidsmodezaak de Sluier
Het kiezen van een trouwjurk is, natuurlijk op de grote dag zelf na, voor veel vrouwen een van de meest geweldige dingen om te doen. Als klein meisje droomde je al van jouw perfecte jurk en nu is het eindelijk zo ver. Wij delen onze 4 beste tips zodat jij de perfecte trouwjurk vindt.

Bepaal je budget

Misschien wel de belangrijkste tip: hoeveel wil je kwijt zijn? Op deze manier kun je namelijk gericht zoeken en voorkom je teleurstellingen. Wanneer je verliefd wordt op een jurk van €5000 terwijl je maar €1500 wilt uitgeven, is dit namelijk erg vervelend. Houd bij het bepalen van je budget rekening met de kwaliteit van de jurk, maar ook met de vermaakkosten om je jurk helemaal naar wens te maken. En, bij het vinden van jouw trouwjurk hoort natuurlijk ook het vinden van bijpassende accessoires. Met de juiste bruidsaccessoires maak je jouw look namelijk helemaal af.

Welk type jurk past bij jouw figuur

Na het bepalen van je budget kun je kijken naar het type jurk die het beste past bij jouw figuur. We hebben niet allemaal maatje 34 en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. Dankzij de verschillende typen trouwjurken en trouwjurken in grote maten kun je de mooie aspecten van je lichaam benadrukken en de onzekere delen camoufleren. Laat je hierin ook zeker adviseren in een bruidsmodezaak. Zij zien door hun ervaring vaak gelijk wat mooi bij jou staat.

Verbreed je horizon

Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel manieren om inspiratie op te doen voor jouw perfecte wedding outfit. Maak hier zeker gebruik van! Zo kun je vast prachtige ideeën opdoen en kom je gelijk in de stemming. Social media is hierbij de key tegenwoordig. Websites als Pinterest en Instagram zijn perfecte platformen om de mooiste trouwjurken tegen te komen. Ook bestaan er diverse bruiloft-apps die je allerlei tips en voorbeelden geven. En niet te vergeten, de bekende tv-programma’s zoals Say Yess to the Dress. Hier komen ook allerlei prachtige jurken voorbij.

Ga vooral ook passen

Nadat je bovenstaande 3 stappen hebt doorlopen, heb je vast een aantal ideeën in je hoofd over wat je graag zou willen. Of wie weet zie jij je droomjurk al helemaal voor je! Je kunt dan nu lekker gaan passen om te zien hoe alles staat. De mensen die je uitkiest om jurken mee te gaan passen zijn erg belangrijk. Vaak worden hiervoor de (schoon)moeder, zussen en beste vriendinnen meegenomen. Advies is natuurlijk fijn, maar het is en blijft jouw jurk en jouw dag! Laat je bovendien adviseren door medewerkers van de bruidsmodezaak zelf en probeer ook eens totaal wat anders, je weet het namelijk nooit. En het belangrijkste: je kunt nooit teveel jurken passen!