Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

Welke soorten motorhandschoenen zijn er?

Ben je op zoek naar motorhandschoenen in de sale om jezelf als motorrijder te beschermen? Dan ben je niet de enige. Steeds meer mensen (met name motorrijders) houden van motorhandschoenen en andere accessoires. Misschien begrijpen ze het belang van kleden voor motorrijden. Het hebben van de juiste uitrusting bij het rijden op een motorfiets is absoluut een must. Het is niet alleen meer voor de mode, maar meer voor bescherming. Er zijn nogal wat opties om uit te kiezen als het gaat om motorhandschoenen, dus lees verder en leer ze kennen.

Verschillende soorten motorhandschoenen

Er zijn een paar verschillende soorten motorhandschoenen waaruit je kunt kiezen, afhankelijk van je behoeften. Het meest voorkomende type is de full-fingered handschoen, die je hele hand beschermt. Deze handschoenen hebben meestal versterkte handpalmen en knokkels om je te beschermen bij een val. Halfvinger motorhandschoenen zijn een andere optie; deze handschoenen laten de duim en wijsvinger vrij, waardoor ze ideaal zijn voor warmer weer. Ten slotte zijn motorhandschoenen in wezen oversized motorhandschoenen die je hele hand en onderarm bedekken. Wanten bieden de meeste bescherming, maar ze kunnen omvangrijk en heet zijn om te dragen bij warm weer.

Wat voor soort handschoenen dragen motorrijders?

Als je motorrijdt, wil je je knokkels beschermen. Met motorhandschoenen en harde knokkels worden handen en vingers beschermd tegen vallen. Een basic paar leren handschoenen lijkt niet geschikt voor een ongelukje. Verschillende rijders hebben verschillende eisen. Dus er zijn verschillende soorten handschoenen die een groot aantal rijbehoeften dekken. Deze omvatten opties voor sport-, touring- en dirt-rijders. Daarnaast zijn er speciale zomer- en winteropties. Het zijn Steel Pro-handschoenen, Gauntlets, Megawatt-handschoenen, Atomic-handschoenen, zomerhandschoenen, verwarmde handschoenen of winterhandschoenen.

Motorhandschoenen kiezen

Bij het kiezen van motorhandschoenen is het essentieel om rekening te houden met het soort rijden dat je gaat doen. Als je veel op straat rijdt, heb je handschoenen nodig die een goede bescherming bieden tegen schuren. Als je daarentegen veel off-road rijdt, heb je handschoenen nodig die bestand zijn tegen scheuren en lekrijden. Als je op een plaats woont met verschillende seizoenen, is het raadzaam om handschoenen te kopen die perfect zijn voor het seizoen. Het is ook goed om een ​​extra paar motorhandschoenen te hebben voor het geval je ze af en toe moet wassen.