Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

Verkleed je voor een Oktoberfest in een dirndl jurkje

Het immens populaire Oktoberfest in Duitsland waait langzamerhand over naar ons land. Steeds vaker worden hier in het najaar Oktoberfesten georganiseerd, waarbij je als man natuurlijk een lederhose moet dragen. Als vrouw is een dirndl jurkje een goede outfit. Op de site van Feestcenter kun je allerlei soorten kleding voor het Oktoberfest vinden. Daar zijn ook Tiroler pakjes voor de volwassenen en typische Beierse pakjes voor jongens en meisjes te vinden. Als je die aantrekt naar een Oktoberfest trek je gegarandeerd de aandacht van alle aanwezigen.

De kenmerken van een dirndl jurk

Een dirndl jurk hoort bij de typische Beierse klederdracht die tijdens het Oktoberfest door veel dames wordt gedragen. Het belangrijkste doel van een dirndl jurk is dat de vrouwelijke vormen goed worden geaccentueerd. Dat wordt gedaan door de taille stevig in te snoeren. Daardoor lijk je een stuk slanker. Het insnoeren zorgt er ook voor dat je boezem naar boven wordt geduwd. Die lijkt dus een stuk voller en daardoor heb je een diep decolleté. Logisch dus dat je als vrouw veel aandacht krijgt van de mannen.

De webwinkel van Feestcenter

Voor een kopen van een dirndl jurk in jouw maat ga je naar de website van Feestwinkel. Dat is een site die gespecialiseerd in carnavalskleding, maar er is ook een grote collectie outfits voor andere feestelijke gelegenheden. Je vindt de collectie dirndl jurkjes onder het thema Oktoberfest. Aan de linkerkant van het scherm kun je filters vinden, onder anderen om je maat op te geven. Naast de traditionele rode jurkjes, die bijna iedereen heeft, kun je ook kiezen voor een alternatieve kleur. Als je het jurkje van je keuze hebt gevonden doe je hem in de winkelwagen. Na het afrekenen wordt jouw jurk zo snel mogelijk bij je bezorgd.