Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

Tips om je trouwjurk te verkopen na de bruiloft

Trouwjurk verkopen

De maandenlange zoektocht naar die ene perfecte droomjurk, alle voorpret en natuurlijk niet te vergeten de dag zelf. Wanneer het grote moment is aangebroken, is een dag later alles voorbij. Dat betekent ook dat je aan de trouwjurk vrij weinig meer hebt. Natuurlijk kun je er altijd van blijven genieten, maar weer even aantrekken zul je niet snel doen. Daarom kiezen veel bruiden er voor om na de bruiloft hun trouwjurk rondom Enschede te verkopen. Maar, hoe pak je dat eigenlijk aan?

Waar moet je op letten?

Wanneer je besluit je trouwjurk te verkopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst is het belangrijk en ook enigszins vanzelfsprekend dat je de jurk netjes laat reinigen. Niemand wil immers trouwen met een vlek op haar jurk.

Daarnaast doe je er verstandig aan om jezelf in de periode rondom de bruiloft te meten. Wat is je borstwijdte, je taille, je heupen en je lengte? Wanneer je deze maten vermeld bij het verkopen, is het namelijk makkelijker voor iemand om te bepalen of de jurk zal passen of niet.

Ten slotte is het belangrijk om altijd de naam van het merk en het model van de jurk te vermelden. Dit is namelijk hoe de meeste brides to be op zoek gaan naar een bruidsjurk. Weet je het niet goed meer? Bel dan de winkel waar je hem gekocht heb en vraag hen naar meer informatie!

Zelf verkopen

De eerste manier om je jurk te verkopen, is door deze zelf aan te bieden. Plaats hem bijvoorbeeld op Vinted, Marktplaats of Yes I Did. Via Facebook en Marktplaats kun je overigens ook een advertentie plaatsen. Hiervoor moet je wel betalen, maar je jurk zal daardoor ook meer mensen bereiken.

Zorg daarnaast altijd voor een mooie foto van de jurk in zijn geheel en ook een aantal foto’s van de details. Zorg dat de omschrijving persoonlijk en enthousiast is en vergeet ook niet om belangrijke details te vermelden zoals het type stof en de afmetingen.

Laten verkopen

Ga je liever niet zelf in de weer met de verkoop? Dan kun je er ook voor kiezen om je jurk te verkopen via een winkel die zich specialiseert in de verkoop van bruidsmode. Hierbij moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat zij het werk voor je doen en daar ook aan moeten verdienen. In de meeste gevallen kost je dat ongeveer 30% tot 35% van de prijs waarvoor ze hem weten te verkopen!