Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

Gekke feitjes over slippers

Slippers, en zeker  Havaianas slipper, zijn erg bekend. Toch zijn er nog genoeg feiten over bijvoorbeeld de Ipanema slippers die veel mensen niet wisten. Zo gelden er in verschillende landen regels omtrent het dragen van slippers. Wist je bijvoorbeeld dat je in Nederland een auto mag besturen terwijl je slippers draagt. Logisch toch? Nou nee, in Frankrijk is dit namelijk verboden. Het dragen van slippers door een autobestuurder is daar verboden, omdat het gevaarlijker zou zijn in het verkeer. Slippers blijven makkelijker achter een pedaal hangen of glijden er zelfs vanaf. Dit kan leiden tot vervelende verkeerssituaties en zelf ongelukken.

Slippers bij bekende mensen

De meeste mensen dragen hun geliefde slippers enkel in de zomer. Toch zijn er talloze voorbeelden van publieke figuren die de stappers iedere dag dragen. Ja echt, iedere dag. Zo zweert de Dalai Lama bij het dragen van slippers. Hij is nog nooit op een ander soort paar schoenen gespot. Dat moet erg koud zijn in de winter! Vooral in het westen kunnen we ons hier weinig bij voorstellen. In de meeste westerse landen is het namelijk heel normaal om verschillende soorten schoenen te dragen. Wat dacht je van sneakers, hakken, puntschoenen? Voor iemand afkomstig uit een ander land is dit misschien wel weer ondenkbaar!

Een rubbere goudmijn

Hoeveel mensen zijn er op de wereld? Ongeveer 7 miljard. Stel je voor dat al deze mensen minimaal een paar slippers in hun leven kopen of dragen. Dan worden er al 7 miljard slippers verkocht! En slippers, ook wel flip flops genoemd, bestaan uit een linker en een rechterschoen. Dat maakt al 14 miljard slippers in de wereld. Als je het zo bekijkt, is het niet gek dat de slipper industrie goed is voor zo’n 20 miljoen dollar. Het zou leuk zijn om uit te rekenen hoeveel paar slippers er in de zomer op de wereld worden verkocht. Maar gezien de populariteit van de schoen, lijkt dit een duizelingwekkende opgaven.