Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

Een ring met een mooie diamant vind je in Antwerpen

Je zult wel denken, hoezo een ring met een mooie diamand vind je in Antwerpen? Toch kan deze uitspraak wel gedaan worden. Antwerpen is namelijk de stad die een grote rol heeft gespeeld in het bewerken van diamant. Zo trokken veel ambachtslieden naar Antwerpen om daar te gaan werken.

Diamanten rechtstreeks van de bron
In Antwerpen kom je diverse juweliers tegen met een verschillend aanbod. Dit is puur om ervoor te zorgen dat jij, als klant, datgene kan kopen wat je wilt. De juweliers hebben diverse stijlen zodat er daadwerkelijk voor elk wat wils is. De prijzen zijn over het algemeen aantrekkelijk omdat je het direct bij de bron koopt. Wat betekent dat de ringen niet nog een hele reis heeft gemaakt voordat jij het kan kopen. De materialen en diamanten zijn hier in Antwerpen te vinden, waardoor de in- en verkoop prijzen niet heel hoog zijn.

Diamanten via Antwerpen
Uiteraard kan je niet alleen bij de juwelier in Antwerpen ringen met diamanten kopen, deze kan je ook vinden in andere winkels en in andere landen. Toch komt 84% van de ruwe diamanten langs Antwerpen. En dan wel langs de diamantwijk. Dit gebied wordt ook wel Diamond Quarter genoemd. Doordat er zoveel ruwe diamanten door dit gebied gaan is het het grootste diamant district in de wereld. Er wordt hier een omzet behaald van meer dan 54 miljard dollar per jaar.