Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

De tennisser die een bedrijf inspireerde

We kennen tegenwoordig veel tennissers die bij bedrijven promoties doen of een lijn opzetten waar zij hun naam aan koppelen. Maar er is geen een tennisser zoals deze die een heel bedrijf inspireerde alleen om hem. Dan bedoel ik natuurlijk de tennisser Bjorn Borg en het bedrijf met dezelfde naam. We vertellen je in deze blog een beetje over de tennisser en een beetje over het bedrijf, zodat jij ook wat algemene kennis weet over deze beroemde tennisser. Lees gerust verder.

Tennis fenomeen Bjorn Borg

Op 6 juni, 1956 werd een baby geboren in Stockholm Zweden bij mama en papa Borg. Ze noemde hem Bjorn, niet wetend dat hij een van de bekendste tennissers ter wereld zou worden. Dit startte allemaal toen hij Wimbledon won, wel vijf jaar achter elkaar. Tevens heeft hij ook 11 grand slam titels verdient en is hij hiermee de zesde beste tennisser van alle tennisser ooit ter wereld. Het record dat hij behaalde bij Wimbledon werd pas verbroken in 2007 door Roger Federer.

Bedrijf vernoemd naar de beroemde tennisser

Bjorn Borg is een mode bedrijf met een zweedse afkomst. Maar het is niet ontstaan toen de tennisser Bjorn Borg naam bekendheid kreeg, het bedrijf is daarom ook niet in handen van Bjorn Borg. Het merk stond eerst bekend als het World Brand Management ook wel afgekort als WBM. Dit bedrijf is gevestigd in zeven verschillende landen, maar waar het het meest populairst is is toch Nederland en Zweden. Daarom zijn in deze landen ook de meeste winkels. In 1997 vroeg het Bjorn Borg een patent op zijn naam te krijgen, dit betekent dat zij als enige het recht hebben om in zijn naam producten te produceren. Naast dat Bjorn Borg kleding, parfum, zonnebrillen en andere sportartikelen verkoopt is het toch het meest bekend van zijn boxers. Deze worden in Nederland gedragen door jong en oud! (Bron: suitableshop.nl).