Dress Time

De Website voor Fashion Tips & Tricks

Dagje Amsterdam op de planning? Dit kun je er doen

Onze agenda’s stromen weer vol met nieuwe afspraken want we krabbelen langzaam op uit de lock down. Hoe heerlijk is het dat je weer op een terrasje mag zitten met je vrienden, van een concert mag genieten, je favoriete festival weer op de kalender mag schrijven en dagjes shoppen kunt inplannen! Nu we er weer op uit mogen staat een dagje Amsterdam ook weer bij mij op de planning. Hoe vaak ik er ook ben geweest, deze stad verveelt werkelijk waar nooit. Onze hoofdstad heeft zoveel te bieden, daarom beschrijf ik hier mijn favoriete to do’s in Amsterdam. Dit mag namelijk zeker niet ontbreken tijdens jouw volgende tripje naar de stad.

Shoppen in de Negen Straatjes

Je kent ze vast wel, die negen karakteristieke straatjes in hartje Amsterdam. Een hotspot voor de mooiste foto’s, de ideale plek om de Amsterdamse sfeer op te doen tijdens een rondje wandelen en ook nog eens vol met schattige boetiekjes. Je vind hier hippe en moderne kleding, maar ook vintage. Altijd handig als jouw kledingstijl per dag varieert én je er niet hetzelfde bij wilt lopen als al je studiegenoten en vriendinnen. in de Negen Straatjes kun je ook heerlijk eten en de avond doorbrengen. Ga je toch liever voor de wat grotere merken zoals nik en nik en guess, dan kun je even een kort uitstapje doen richting de PC Hooftstraat.

 

Van Gogh museum

Hét museum van de bekende kunstschilder Vincent van Gogh. Je vindt het museum aan de Paulus Potterstraat en het Museumplein in het stadsdeel Zuid. Het museum bestaat sinds 1962, toen familieleden van de kunstenaar zijn werken overdroegen aan de Staat. Wist je dat er maar twee schilderijen van Vincent van Gogh zijn verkocht in de tijd dat hij nog leefde? Pas ruime tijd na zijn dood werden zijn werken wereldberoemd. In het museum kun je zo’n tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van de kunstenaar bewonderen. Het hart van de collectie wordt natuurlijk gevormd door de schilderijen, waaronder enkele bekende werken als ‘De aardappeleters’, ‘Het gele huis’, ‘Zonnebloemen’ en ‘De slaapkamer’.

Met het pondje naar Noord

Amsterdam-Noord had eerst niet zo’n geweldige reputatie, maar nu is het écht hip geworden. Met het pondje vanaf het centraal station ben je er binnen no time. De pond is gratis en vaart tot in de late uurtjes, altijd handig dus. Bij Pllek kun je prima een hele middag vertoeven of breng een bezoek aan de IJ-hallen. Je kunt hier ook schommelen voor de A’dam Tower. Dat is heel tof maar stiekem ook best eng. Je moet er misschien even voor wachten, maar dat is het zeker waard.